We lezen en spelen de woorden uit het evangelie van Johannes, over het moment dat Maria van Magdala bij het graf van Jezus aankwam en zag dat het leeg was.                                                                         Jezus was opgestaan!                                                                                                 Toen begrepen de leerlingen                                              wat er gebeurd was.
We beginnen de voorstelling met een lied.      In dat lied vertellen we over de opstanding Jezus.              Daarna spelen we met hulp van de kinderen het verhaal.

Paasvoorstelling

Zo spelen we samen met een aantal kinderen enkele bewonderaars van Jezus die spannende gebeurtenissen meemaken tijdens hun reis naar Jeruzalem.    
Kijk hier  voor een filmpje   van het Ezelliedje.
Als Jezus samen met zijn leerlingen Jeruzalem binnenkomt wordt Hij toegejuigd door de mensen. Een aantal kinderen spelen bewonderaars die Hem dansend verwelkomen.
Ja alle mensen ze zingen en ze dansen in het rond en ze leggen kleden op de grond voor Jezus Messias hun allerhoogste Heer en ze knielen in aanbidding voor Hem neer
Maar de kinderen horen dat dit feest niet lang duurde. De machthebbers verdraaiden de waarheid en de mensen keerden zich tegen Jezus. Zo erg, dat ze Hem wilden doden. En dat gebeurde ook. Hij werd bespot en geslagen en moest met een houten kruis op weg naar de plaats waar Hij gekruisigd zou worden. Maar na een tijd was Hij zo moe dat Hij het kruis niet meer kon dragen. We vertellen het verhaal van Simon van Syrene die hielp het kruis te dragen. Daarna komt het verhaal van de kruisiging, die we afsluiten met een lied.
 Was dit het einde?  Nee, het was het begin!
Reservering De voorstelling is voor kinderen vanaf 4 jaar. De voorstelling is een echte familievoorstelling en duurt 65 minuten. Vanwege het type spel (veel beweging en meespelende kinderen) is een lege en schone speelvloer nodig van minimaal  7 x 5 meter.  We nemen onze eigen geluid en lichtinstallatie mee. Vanwege het bijzondere gebruik van licht moet de ruimte verduisterd zijn.
De kosten van de voorstelling zijn 595 euro. Dit is inclusief reiskosten en BTW. Een 2e voorstelling op dezelfde plek en dezelfde dag is voor de helft van de prijs. Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om ons uit te nodigen de voorstelling te komen spelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina. Meer actuele berichten, foto’s en reacties kun je vinden op onze Facebookpagina.
“We hoorden van de kinderen terug dat ze erg genoten hadden. Idem dito de leiding! Martijn wilde ook erg graag een cd, die thuis gelijk aan ging. Nathan vertelde dat bij het stuk over Simon van Cyrene hij zijn hart helemaal zacht voelde worden. Het was heerlijk om de jongens zo enthousiast te zien!” Mooi he?! Zo bijzonder hoe jullie een zaal met 130 kids van zoveel leeftijden, met zoveel etiketjes en dito niveaus geboeid kunnen laten zijn! ”
Andere voorstellingen van Simon en Zo 
Barmhartige Baviaan Barmhartige Baviaan Koning en de Mug Koning en de Mug Pablo leert Vliegen Pablo leert Vliegen Kerstvoorstelling Kerstvoorstelling Supergraan Supergraan Eindelijk Thuis Eindelijk Thuis Paaslied  Lied
Heel veel mensen gingen op weg naar Jeruzalem om het Paasfeest te vieren. Ook Jezus. Samen met zijn vrienden ging hij de stad binnen. Jezus zat op een ezel en alle mensen zongen en dansten voor Hem. Ze waren blij met Jezus. Maar dat duurde niet lang. De bazen van de stad waren jaloers en wilden Hem doden. En dat deden ze ook. Maar na drie dagen gebeurde het grote wonder. En Maria van Magdala zag het. En de Engelen zeiden het. Jezus is opgestaan!
Paasvoorstelling
De kosten van de voorstelling zijn 595 euro. Dit is inclusief reiskosten en BTW. Een 2e voorstelling op dezelfde plek en dezelfde dag is voor de helft van de prijs. Heb je vragen, of ben je geïnteresseerd om ons uit te nodigen de voorstelling te komen spelen, neem dan contact met ons op via de contactpagina. Meer actuele berichten, foto’s en reacties kun je vinden op onze Facebookpagina.
De Paasvoorstelling duurt 65 minuten en is uitstekend geschikt als familievoorstelling. Vanwege het type spel (veel beweging en meespelende kinderen) is een lege en schone speelvloer nodig van minimaal  7 x 5 meter.  We nemen onze eigen geluid en lichtinstallatie mee. Vanwege het bijzondere gebruik van licht is een verduisterde zaal wenselijk.
Reservering
Kijk hier  voor een filmpje   van het Ezelliedje.
“We hoorden van de kinderen terug dat ze erg genoten hadden. Idem dito de leiding! Martijn wilde ook erg graag een cd, die thuis gelijk aan ging. Nathan vertelde dat bij het stuk over Simon van Cyrene hij zijn hart helemaal zacht voelde worden. Het was heerlijk om de jongens zo enthousiast te zien!” Mooi he?! Zo bijzonder hoe jullie een zaal met 130 kids van zoveel leeftijden, met zoveel etiketjes en dito niveaus geboeid kunnen laten zijn!”
Andere voorstellingen van Simon en Zo
Barmhartige Baviaan Barmhartige Baviaan Supergraan Supergraan Kerstvoorstelling Kerstvoorstelling Pablo leert Vliegen Pablo leert Vliegen Koning en de Mug Koning en de Mug Eindelijk Thuis Eindelijk Thuis Paaslied  Lied
Christelijk kindertheater Simon en Zo